SUCHET - Arctic circle

Publié le par jacques suchet

 
 lasst uns die Eiskappen (nord und süd) retten
 
       - SALT-FJELLET- 
          20 JUIN 1981

 Save the ICE CAP

  

Moss Avis Forsiden / Nyheter / Vil ha med fem millioner handikappede på rally

  
 
Vil ha med fem millioner handikappede på rally

Som i et fengsel

Som i et fengsel Jacques Suchet poserer i fangedrakt for å illustrere hvordan funksjonshemmede og personer med andre lidelser lever som i et fengsel. Her ved Prinsens gate utenfor Amfisenteret. (Foto: Sigurd Øfsti)

Ved polarsirkelen

Ved polarsirkelen Dette er bildet Suchet håper skal bli mer berømt enn Mona Lisa

Franske Jacques Suchet (52) vil arrangere rally fra Nordkapp til Dakar. Han vil ha med seg flest mulig handikappede på veien.

Tekst: Sigurd Øfsti

Den entusiastiske franskmannen var i dag i Moss for å promotere sitt nye prosjekt. Han håper på opptil fem millioner deltakere, og underveis i rallyet vil han også arrangere store rockekonserter i hvert land som passeres. Et mål er også at de tre afrikanske landene som passeres underveis; Marokko, Mauretania og Senegal skal få hjelp til å utvikle gode sykehus, veier, toglinjer, skoler, mat og vannforsyninger.

Bedre rettigheter

Suchet kjemper for bedre rettigheter til handikappede, og han forteller til Moss Avis at hans engasjement for saken oppsto da han fikk sitt første barn.  
- Jeg følte meg som en handikappet da jeg trillet barnevognen. For å komme på bussen eller trikken var jeg avhengig av hjelp, og dette fikk meg virkelig til å innse hvor trøblete handikappede har det i hverdagslivet.
- Engasjementet er også min livsforsikring. Jeg og hver enkelt av oss kan ble rammet av en ulykke når som helst.  

Inkluderende samfunn

- Funksjonshemmede må bli respektert og inkludert i samfunnet på lik linje med alle andre. Vi kan ikke hjelpe rullestolbrukere å gå, men vi kan være med på å normalisere deres handikap.
 
Suchet beskriver forholdene handikappede lever under som et fengsel:
- Det er som et psykisk fengsel. Ikke bare funksjonshemmede, men også narkomane og andre med ulike lidelser blir stående utenfor samfunnet. Vi trenger et mer inkluderende felleskap.

Bra for turist-Norge

Franskmannen viser til en artikkel fra Aftenposten i går som viser at til tross for at to milliarder er brukt for å promotere Norge de siste ti årene er antallet utenlandske besøkende omtrent på 1998 nivå. Han oppfordrer regjeringen til å bruke penger på å promotere og hjelpe til med å arrangere hans prosjekter i Norge.
- Da vil Norge bli verdenskjent og turistnæringen vil få en stor oppsving, spår han.

Mer berømt enn Mona Lisa

Suchet har gjennom årenes løp jobbet med ulike prosjekter til inntekt for funksjonshemmede. Han har tidligere solgt nakenbilder av seg selv. Fortjenesten fra salget brukte han på å sende norske og islandske funksjonshemmede på reiser til varmere strøk. Et av disse bildene var et nakenbilde av seg selv ved polarsirkelen. Han viser stolt frem bildet til Moss Avis
- Etter hvert som mine prosjekter blir mer anerkjente og får mer gjennomslag håper jeg dette bildet blir mer berømt enn Mona Lisa, avslutter han.

Publisert onsdag 07. juli 2010 kl. 12:52.
Sist oppdatert onsdag 07. juli 2010 kl. 14:38.

 Sauvons la calotte glacière

 

---
 

 
































Quand je faisais du Porte à porte en Norvège, à 30 km de OSLO, je fus invité dans une maison, et le propriétaire après 10 mn de discution a sorti son fusil de chasse et m'a porté un coup sur la tête avec le canon et 5 mn après il a tiré sur mon bus et fait éclater le radiateur
Once in Norway I was selling from door to door, a guy did invite me to come in, and 10 mn later, without any reason he took his hunting gun, hit me on the forehead with and then 5 mn later shot on my campingbus, destroying the radiator


19 Juin 1990 Le jour ou un fou m' a tiré dessus, en Norvège.....

Comme John LENNON le 8 décembre 1980

19  june 1990 The day I got shot : like JOHN LENNON

POLAR(1jjnnnn

19 JUIN 1986  Putain de camion ( RENAUD)
June 19, 1986 fucking truck  ( RENAUD)


 --
BATMAN'S MOTHER  Mamy Lily

La mère de BATMAN 14 Janvier 1921

 

 

  Octobre 2007


Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article